Connekt
Lean & Green Nieuwsflits oktober 2016  
spacer       spacer  
spacer
spacer
spacer
spacer   spacer
  inhoud titel  
 

Factor 6 Congres

Ontwikkelingen 3e Lean & Green Star

Prijsvraag Synchromodale ketens door logistieke partijen

Lean & Green Synchromodal (OffRoad): uiensector Zeeland bespaart 1.500 ton CO2 en 1,5 mln wegkilometers

Weer vier Lean & Green Stars in Duitsland

Koploper in beeld: Speksnijder Transport

Lean & Green Award, Star en 2e Star uitreikingen in november

Samenwerking Lean & Green Synchromodal (OffRoad) & Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB)

Sociale innovatie in de logistiek: hoe doe je dat?

 
spacer spacer spacer
spacer
spacer
spacer spacer
spacer spacer spacer

 

 

21 oktober 2016
Lancering Lean & Green Chapter Czech & Slovakia door ECR in Praag. 

4 november 2016
Sociale innovatie in de logistiek, ontbijtsessie in Kessel. 

16 november 2016
Factor 6 congres 'More is Less' met Lean & Green Logistics Star en 2e Star uitreiking bij Connekt.

24 november 2016
Lean & Green Personal Mobility Award en Star uitreiking in Noord-Nederland.

30 november 2016
Lean & Green Personal Mobility Award en Star uitreiking bij Waterschap Rivierenland.

30 november 2016
Lean & Green Logistics Award uitreiking tijdens Transport & Logistics congres in Ahoy, Rotterdam.

8 december 2016 
Lean & Green Synchromodal "OffRoad" event in Ouwehand Dierenpark, Rhenen.

8 december 2016
ITS-Logistiek diner bij Connekt in Delft.

 
spacer
 
 
 

Factor 6 Congres

Om de doelstellingen rond uitstootreductie, zoals tijdens de klimaattop in Parijs door 195 landen bekrachtigd, te halen, zullen we een productiviteitsverbetering met een factor 6 moeten laten zien. Oftewel 6 keer meer vervoeren tegen dezelfde footprint. Onmogelijk? Of juist een kans op hogere winstgevendheid? Om die vragen te beantwoorden organiseren Connekt, Lean & Green en de Topsector Logistiek het Factor 6 Congres op 16 november bij Connekt in Delft. Bekijk hier de trailer.

 

Ontwikkelingen 3e Lean & Green Star

Lean & Green is een programma voor en door koplopers. Daarom worden de voorwaarden voor elke volgende Lean & Green Star bepaald door de koplopers zelf, met als uiteindelijke gezamenlijke doel: zero emissie. Sinds de lancering eind vorig jaar werkt een groep 2e Star Winners aan de 3e Lean & Green Star. Tijdens de laatste sessie op 4 oktober bij Connekt werden de contouren zichtbaar. Meer informatie via Harsha Dijk.

 

Prijsvraag Synchromodale ketens door logistieke partijen

Voor Synchromodaal Transport heeft de Topsector Logistiek al eerder een prijsvraag uitgeschreven, maar ditmaal gaat het om alle fases in het groeimodel: van mulitmodaal tot echte synchromodale ketens. De prijsvraag is verdeeld in twee afzonderlijke percelen: multimodaal en synchromodaal. Deze prijsvraag is bedoeld voor logistieke partijen die meer gebruik willen maken van multimodaal en synchromodaal transport. We zoeken de beste voorstellen om barrières weg te halen, om de risico’s in de praktijk te ervaren en weg te nemen, om het leren wat er nodig is om daadwerkelijk meer te transporteren op deze manier door het te doen. En hoe meer nieuwe lading multimodaal en/of synchromodaal vervoerd gaat worden, des te beter. Meedoen? Aanmelden kan tot 18 oktober.

 

Lean & Green Synchromodal (OffRoad): uiensector Zeeland bespaart 1.500 ton CO2 en 1,5 mln wegkilometers

Een groot aantal bedrijven actief in de uienteelt in Zeeland heeft de handen ineen geslagen voor een efficiëntere containerlogistiek. Door het hergebruik van reefers, slimme planning en het delen van ladingen vanuit de haven van Vlissingen bespaart de uiensector maar liefst 1500 ton CO2 en anderhalf miljoen wegkilometers richting Rotterdam en Antwerpen (letterlijk: Lean & Green 'OffRoad'). De resultaten van de samenwerking zijn 22 september 2016 bekend gemaakt. Deze samenwerking is een initiatief van Zeeland Seaports en Zeeland Connect en maakt onderdeel uit van Lean & Green Synchromodal (OffRoad), een actielijn van de Topsector Logistiek, uitgevoerd door Connekt. 

In deze film worden de resultaten toegelicht.

 

Weer vier Lean & Green Stars in Duitsland

Het Lean & Green netwerk in Duitsland blijft groeien. Aldi Süd, Chep, Kaufland en Unilever ontvingen hun Lean & Green Star op 21 september 2016 voor het bereiken van hun eerste Lean & Green doelstelling. De feestelijke uitreiking vond plaats tijdens de ECR Tag 2016 in Köln (photograph: GS1 Germany).

Daarnaast mochten Bad Heilbrunner, Kraftverkehr Nagel, Möbel Martin en die Spedition L.I.T. hun Lean & Green Award in ontvangst nemen voor hun commitment aan de doelstelling van 20% CO2-reductie binnen vijf jaar tijd. Net als in Nederland behoren de volgende maatregelen tot de top 5 in Duitsland: regionale hubs, beter gebruik van vrachtwagens en brandstof.

 

Koploper in beeld: Speksnijder Transport

"Willen we de kwaliteit van leven in onze hectische consumptiemaatschappij op een verantwoorde manier waarborgen, dan is meedoen met Lean & Green noodzakelijk," stelt Rinus Peekstok, bedrijfsleider bij Speksnijder Bodegraven BV.  Hij vindt dat het wegvervoer op de goede weg zit. Nu andere vervoerstakken nog zoals lucht- en zeevaart. Lees hier het interview.

 

Lean & Green Award, Star en 2e Star uitreikingen in november

In november vinden drie Lean & Green Award, Star en 2e Star uitreikingen plaats. Alle uitreikingen worden gecombineerd met een inhoudelijk programma. Op 16 november starten we met de Lean & Green Logistics Star en 2e Star uitreiking voorafgaand aan het Factor 6 congres 'More is Less' bij Connekt in Delft. Op 24 en 30 november staat de Lean & Green Personal Mobility Award en Star uitreiking op het programma in resp. Noord-Nederland en bij Waterschap Rivierenland in Tiel, waar Lean & Green Ambassadeur Eric Kuindersma als gastheer optreedt. Op dezelfde dag reikt Connekt Lean & Green Logistics Awards uit tijdens het Transport & Logistics congres in Ahoy, Rotterdam. Meer informatie via Harsha Dijk.

 

Samenwerking Lean & Green Synchromodal (OffRoad) & Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB)

Tijdens het Binnenvaartcafé op 21 september 2016 is de samenwerking tussen Lean & Green Synchromodal/ OffRoad en The Blue Road, die deze zomer van start ging, bekend gemaakt. Dankzij deze samenwerking kan aan verladers uit het netwerk van Lean & Green Synchromodal/ OffRoad sneller specifieke ondersteuning worden geboden aan verladers die naast weg en/of rail gebruik willen maken van barge. Meer informatie via Caroline Koiter.

 

Sociale innovatie in de logistiek: hoe doe je dat?

Efficiëntere en effectievere benutting van de competenties van uw mensen speelt in dit tijdperk van automatisering en digitalisering een steeds grotere rol. Hoe kunt u het werk op een moderne manier organiseren zodat uw bedrijf succesvoller wordt? Sociale innovatie in de logistieke sector staat centraal tijdens deze ontbijtsessie op 4 november in Limburg, op initiatief van het Sector ServicePunt Logistiek, met medewerking van het Kennis DC Logistiek Limburg, de Topsector Logistiek, 1 OCEAN Coöperatie U.A. en ELC Limburg.

 
spacer
spacer

Bezoekadres
Ezelsveldlaan 59
2611 RV Delft

Postadres
Postbus 48
2600 AA Delft

T 015 - 251 65 65
info@lean-green.nl
www.lean-green.nl

spacer
spacer
spacer linkedin spacer youtube spacer newsfeed spacer twitter spacer Connekt © 2014 spacer Afmelden
spacer