Connekt
Lean & Green Nieuwsflits november 2016  
spacer       spacer  
spacer
spacer
spacer
spacer   spacer
  inhoud titel  
 

Uitdaging Factor 6: congres

Klimaattop 2016 met Lean & Green

Experience Off-Road met Lean & Green Synchromodal!

Blockchain: hype of opportunity?

Kick-off Lean & Green Tsjechië en Slowakije

Nieuwe kijk op logistieke uitstoot leidt tot inzet bedrijven

Koploper in beeld: Siemens

 
spacer spacer spacer
spacer
spacer
spacer spacer
spacer spacer spacer

 

 

4 november 2016
Sociale innovatie in de logistiek, ontbijtsessie in Kessel. 

16 november 2016
Factor 6 congres 'More is Less' met Lean & Green Logistics Star en 2e Star uitreiking bij Connekt.

24 november 2016
Lean & Green Personal Mobility Award en Star uitreiking in Noord-Nederland.

30 november 2016
Lean & Green Personal Mobility Award en Star uitreiking bij Waterschap Rivierenland.

30 november 2016
Lean & Green Logistics Award uitreiking tijdens Transport & Logistics congres in Ahoy, Rotterdam.

8 december 2016 
Lean & Green Synchromodal "Off-Road" event in Ouwehand Dierenpark, Rhenen.

8 december 2016
ITS-Logistiek diner bij Connekt in Delft.

 
spacer
 
 
 

Uitdaging Factor 6: congres

De logistiek staat voor een geweldige uitdaging. Om de doelstellingen rond uitstootreductie, zoals tijdens de klimaattop vorig jaar in Parijs door 195 landen bekrachtigd, te halen, zullen we een productiviteitsverbetering met een factor 6 moeten laten zien. Oftewel 6 keer meer vervoeren tegen dezelfde footprint. Onmogelijk? Of juist een kans op hogere winstgevendheid? Om die vragen te beantwoorden organiseren Connekt, Lean & Green en de Topsector Logistiek het Factor 6 Congres op 16 november bij Connekt in Delft.  Van harte welkom aan de eerste schil logistieke partijen: verladers, vervoerders, logistieke dienstverleners en expediteurs.

 

Klimaattop 2016 met Lean & Green

Als we de opwarming van de aarde willen voorkomen dan is er meer inspanning nodig, en wat er nodig is moet sneller. De Nationale Klimaattop 2016, georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Rotterdam op 26 oktober, stond dan ook in het teken van concrete acties. Natuurlijk was Connekt/Lean & Green was erbij, met o.a. een keynote van Nico Anten en een mooi filmpje van Lean & Green Winners Heineken/NedCargo. Want de 500 koplopers van Lean & Green laten zien dat het kan: op weg naar vijf sterren voor zero emissie!

 

Experience Off-Road met Lean & Green Synchromodal!

Check in voor ons Off-Road Event in Ouwehands Zoo – 8 December 2016!

Welke weg kies jij richting een duurzame toekomst? Het Lean & Green Synchromodal Team nodigt u van harte uit voor een Off-Road experience op een bijzondere locatie: Ouwehands Dierenpark in Rhenen, voor meer inzicht in synchromodaal transport, verbinding met regionale initiatieven, andere verladers en vervoerders. Ook het juridische framework voor samenwerking staat op het programma. Tot slot lanceren we onze oplossing voor het creëren van corridors door middel van een inventieve App. Kom ook naar Rhenen op 8 december en meld je hier aan!

 

Blockchain: hype of opportunity?

Wat gaat blockchain betekenen voor de logistiek? Die vraag staat centraal op dinsdag 29 november tijdens een MMI-bijeenkomst georganiseerd door Connekt en Lean & Green.  Het antwoord is waarschijnlijk: heel veel. Want blockchain is misschien wel een van de meest intrigerende en verwarrende technologieën die ooit zijn geïntroduceerd in de logistiek. U, als Lean & Green Winner, bent van harte welkom om deel te nemen aan deze sessie.

 

Kick-off Lean & Green Tsjechië en Slowakije

ECR organiseerde een feestelijke start van de Lean & Green Chapters Czech en Slovakia tijdens het Handelslogistik Congress in Praag op 21 oktober 2016. , ,  en  namen deel aan de kick-off workshop.

 

Nieuwe kijk op logistieke uitstoot leidt tot inzet bedrijven

Op 27 oktober 2016 is het handboek STREAM Goederenvervoer 2016 verschenen met de eerste gemiddelde cijfers van de uitstoot  van logistieke stromen, en in het bijzonder aandacht voor de belevering van steden. Inzicht in data is een eerste stap richting CO2-reductie. Dat inzicht is essentieel voor bedrijven die zich sterk maken voor de realisatie van de forse klimaatdoelstellingen, die vorig jaar in Parijs zijn vastgelegd. Het rapport is opgesteld door onderzoeksbureau CE Delft in opdracht van de Topsector Logistiek en Connekt. Lees hier verder.

 

Koploper in beeld: Siemens

Als je veel duurzame producten maakt, dan moet je ook zelf iets doen, vond bestuursvoorzitter Ab van der Touw van Siemens. Dat was de aanleiding voor de Lean & Green Award die het bedrijf won in 2014. In dit interview: Finance Project Manager Edwin van Dusseldorp over de route naar de Lean & Green Star en andere duurzaamheidsambities. Lees hier verder.

 
spacer
spacer

Bezoekadres
Ezelsveldlaan 59
2611 RV Delft

Postadres
Postbus 48
2600 AA Delft

T 015 - 251 65 65
info@lean-green.nl
www.lean-green.nl

spacer
spacer
spacer linkedin spacer youtube spacer newsfeed spacer twitter spacer Connekt © 2014 spacer Afmelden
spacer