Connekt
Lean & Green nieuwsflits december 2016  
spacer       spacer  
spacer
spacer
spacer
spacer   spacer
  inhoud titel  
 

Topsector Logistiek start Lean & Green Off-Road

Nieuwe Lean & Green felicitaties

Factor 6 Conferentie: NL transportsector moet 6x CO2-productiever worden

SMiLe: door samenwerking 20 miljoen minder wegtransportkilometers

Lean & Green Personal Mobility in België groeit ook

Koploper in beeld: Waterschap Rivierenland

Koploper in beeld: Longfonds

 
spacer spacer spacer
spacer
spacer
spacer spacer
spacer spacer spacer

 

 

8 december 2016 
Lean & Green Synchromodal "Off-Road" event in Ouwehand Dierenpark, Rhenen.

17 januari 2017
Ontwikkeling 3e Lean & Green Star vervolgsessie bij Rensa, Didam. 

26 januari 2016
Lean & Green Logistics: Ketensamenwerking van 13:00 - 16:30 uur bij Connekt in Delft. Aansluitend Connekt / Lean & Green Nieuwjaarsborrel.

2 februari 2016
Lean & Green@Work: Circulaire Economie, bij Connekt in Delft. 

18 mei 2016
Lean & Green Uitreiking voor Logistics en Personal Mobility. 

 
spacer
 
 
 

Topsector Logistiek start Lean & Green Off-Road

Samen met ruim honderd bedrijven en regio’s, die actief zijn in de logistiek, lanceert de Topsector Logistiek op donderdag 8 december het landelijke actieprogramma Lean & Green Off-Road tijdens de gelijknamige conferentie in Ouwehand Dierenpark Rhenen. De deelnemende bedrijven willen hiermee op internationale routes 80% van hun vervoer van de weg verwijderen voor 2020, door bundeling en slim gebruik van andere modaliteiten: een principe dat in de logistiek bekend staat als ‘synchromodaal vervoer’. Lees vrijdag het verslag op www.lean-greenoffroad.nl

 

Nieuwe Lean & Green felicitaties

Elke uitreiking is een bijzonder moment. Lean & Green is een onderscheiding om trots op te zijn. Daarom koos Connekt ervoor om in november maar liefst 4 uitreikingen te organiseren, om alle winnende koplopers in het zonnetje te zetten. Op 16 november tijdens het Factor 6 congres ging alle aandacht uit naar Lean & Green Logistics: stonden er 4 Star Winners en 2 2e Star Winners op het podium. op 24 november namen 11 bedrijven hun Lean & Green Personal Mobility Award op een bijzondere locatie in ontvangst, namelijk de Schaapskooi van Staatsbosbeheer in Havelte. Op 30 november trad Waterschap Rivierenland op als gastheer van een speciale Lean & Green Personal Mobility Uitreiking in Tiel, waar het waterschap zelf de Star won. In de middag was Lean & Green bij de Transport & Logistics beurs in Ahoy, Rotterdam voor de vierde en laatste uitreiking van november.

 

Factor 6 Conferentie: NL transportsector moet 6x CO2-productiever worden

Van fietskoeriers tot Albert Heijn, van vervoerders tot de bloemenveiling: uit alle facetten van de logistiek was er op 16 november 2016 bij Connekt in Delft aandacht voor de opgave van het klimaatakkoord uit Parijs, die de Topsector Logistiek bewust centraal stelt. Voor logistieke bedrijven is de aanpassing aan klimaatverandering een grote opgave, die veel tijd en inzet zal kosten. Tijdens de Factor 6 conferentie van de Topsector Logistiek, Connekt en Lean & Green gingen ruim 100 bedrijven concreet aan de slag met mogelijke oplossingen. Ook tussen de sessies door werd er volop genetwerkt. Van de dag is een beeldverslag en een filmpje gemaakt.

 

SMiLe: door samenwerking 20 miljoen minder wegtransportkilometers

Onder de noemer Samen Minder Leeg (SMiLe) hebben verladers Refresco, SCA en Unilever en transporteurs GVT, Cornelissen Transport en Zandbergen Transport het initiatief genomen voor een gezamenlijke aanpak van lege kilometers. In de pilot, waarvan de projectpartners de resultaten op 21 november bekend hebben gemaakt, is de onderlinge uitwisseling tussen transporteurs eenvoudig en praktisch gemaakt. Revolutionair is de grote bereidheid onder vervoerders om samen te werken. SMiLe is een van de pilots in het kader van het TKI-project ‘Logistieke Samenwerking to the Next Level’ van de Topsector Logistiek, dat wordt getrokken door Mainfreight, Refresco, SCA en Unilever in samenwerking met TNO, Connekt, TKI Dinalog, Synple en ICT-dienstverlener CGI. In de netwerken van de deelnemers werd onderzocht of naast gebruikelijke samenwerkingsmodellen ruimte is voor innovatieve concepten. Lees hier verder of beluister het interview op BNR Nieuwsradio.

 

Lean & Green Personal Mobility in België groeit ook

Ook in België hebben zich weer nieuwe Lean & Green Winners bij het netwerk gevoegd. Lees hier het persbericht van het Vlaams Instituut voor de Mobiliteit (VIM), dat de bedrijven begeleidt op weg naar de Lean & Green Star.

 

Koploper in beeld: Waterschap Rivierenland

Op 30 november 2016 nam Waterschap Rivierenland de Lean & Green Star in ontvangst voor het bereiken van de eerste doelstelling: 20% CO2-reductie. Voor het waterschap is de Star een 'opmaat naar zero emissie', aldus Kees Vonk, secretaris-directeur van Waterschap Rivierenland bij de feestelijke overhandiging. Lees hier verder.

 

Koploper in beeld: Longfonds

"Lean & Green, zet in op schone lucht!' Dat is de oproep van Diena Halbertsma, Manager Publieke Zaken en Organisatie Longfonds, dat op 30 november 2016 de Lean & Green Star in ontvangst nam. Want: "Lean & Green speelt een belangrijke rol in het activeren van het bedrijfsleven." Met het bereiken van 20% CO2-reductie is het Longfonds niet klaar: "Wij blijven inzetten op gezonde lucht en stimuleren daarin gezonde mobiliteit. " Lees verder.

 
spacer
spacer

Bezoekadres
Ezelsveldlaan 59
2611 RV Delft

Postadres
Postbus 48
2600 AA Delft

T 015 - 251 65 65
info@lean-green.nl
www.lean-green.nl

spacer
spacer
spacer linkedin spacer youtube spacer newsfeed spacer twitter spacer Connekt © 2014 spacer Afmelden
spacer