Connekt
Nieuwsflits Lean & Green januari 2017  
spacer       spacer  
spacer
spacer
spacer
spacer   spacer
  inhoud titel  
 

Lean & Green netwerksessie Ketensamenwerking

Lean & Green Off-Road gelanceerd

Gelderland sluit aan bij Lean & Green Off-Road

Koploper in beeld: Koomen Transport

Koploper in beeld: ABN-AMRO

Bikes for businesses and the future of urban mobility

De bestelauto: nu en straks - netwerkbijeenkomst

 
spacer spacer spacer
spacer
spacer
spacer spacer
spacer spacer spacer

 

 

Donderdag 19 januari 2017
Bikes for businesses and the future of urban mobility, van 15:00 - 16:15 uur in Den Haag. 

Donderdag 26 januari 2017
Netwerksessie Smart Mobility meets Smart Logistics, exclusief voor leden. Van 13:00 - 16:30 uur bij Connekt in Delft. 

Donderdag 26 januari 2017
Nieuwjaarsborrel Connekt/ Lean & Green. Van 16:00 - 18:00 bij Connekt in Delft. 

Donderdag 9 februari 2017
De bestelauto: nu en straks. Van 15:00 - 18:00 uur in Deventer.

Donderdag 18 mei 2017
Lean & Green Uitreiking. Bij Connekt in Delft. 

 
spacer
 
 
 

Lean & Green netwerksessie Ketensamenwerking

Leden van Lean & Green en Connekt zijn van harte welkom bij de netwerksessie ‘Smart Mobility meets Smart Logistics’ op 26 januari 2017, van 13:30 – 16:00 uur bij Connekt in Delft, met aansluitend de Connekt/ Lean & Green Nieuwjaarsborrel.

Tijdens deze sessie willen we concreet vervolg geven aan ketensamenwerkingsinitiatieven. Ook is er tijdens de bijeenkomst ruimte voor Smart Logistics in de vorm van reistijdvoorspelbaarheid: hoe kan de kennis en kunde van het Connektnetwerk ook voor slimme en duurzame logistiek worden ingezet? Met medewerking van Simon Dalmolen en Hans Moonen van CGI, Leon Simons en de Lean & Green Ambassadeurs.

Aanmelden kan via de persoonlijke uitnodiging die u hebt ontvangen. Vragen? Neem contact op met Harsha Dijk.

 

Lean & Green Off-Road gelanceerd

Samen met ruim honderd bedrijven en regio’s, die actief zijn in de logistiek, lanceerde de Topsector Logistiek op donderdag 8 december het landelijke actieprogramma Lean & Green Off-Road tijdens de gelijknamige conferentie in Ouwehand Dierenpark Rhenen. De deelnemende bedrijven willen hiermee op internationale routes 80% van hun vervoer van de weg verwijderen voor 2020, door bundeling en slim gebruik van andere modaliteiten: een principe dat in de logistiek bekend staat als ‘synchromodaal vervoer’. Kijk op de actiewebsite, download de weConnektapp en doe mee! Meer informatie via Caroline Koiter.

fotograaf: Paul Ridderhof

 

Gelderland sluit aan bij Lean & Green Off-Road

Lean & Green Off-Road is landelijk actief en heeft al in een aantal regio’s samenwerkingsovereenkomsten gesloten: in Zeeland via het neutrale logistieke platform Zeeland Connect, en Noord-Brabant via het platform NewWays Noord-Brabant. Op 8 december sloot ook de provincie Gelderland aan, met deelnemende bedrijven als Aviko, KraftHeinz, Interface, Intersnack en Nutreco. 

Gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland: “De provincie Gelderland werkt nauw samen met het bedrijfsleven om de economie een boost te geven. Daarnaast is Gelderland een groene provincie. Samen met Connekt en de Topsector Logistiek kunnen we via Lean & Green Off-Road een grote slag maken voor een slimme, duurzame logistiek vanuit deze regio.” 

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Op de foto: gedeputeerde Bea Schouten (provincie Gelderland) en programmamanager Harsha Dijk (Connekt), fotograaf: Paul Ridderhof

 

Koploper in beeld: Koomen Transport

Op 30 november trad Koomen Int. Transport uit Wervershoof toe tot het Lean & Green netwerk als Lean & Green Logistics Award Winner. Directeur Mark Koomen vindt dat duurzame logistiek begint bij de vraag. 'Het wordt tijd de consument te betrekken.' Lees verder.

 

Koploper in beeld: ABN-AMRO

Op 30 november won ABN-AMRO de Lean & Green Award. Lysbeth Silfhout van ABN-AMRO over Lean & Green: "Je moet er even doorheen, maar het is de moeite waard. Doen dus!" Lees verder.

 

Bikes for businesses and the future of urban mobility

Tijdens de New Businesses Summit, ter voorbereiding op het internationale Cargo Bike Festival in juni dit jaar, vindt op donderdag 19 januari ook de sessie "Bikes for businesses and the future of urban mobility" plaats. Voor bedrijven en overheden met een passie voor green urban logistics. Hoe kan professioneel gebruik van de fiets de mobiliteit, logistiek en luchtkwaliteit verbeteren in Den Haag? Aanmelden kan via deze link.

 

De bestelauto: nu en straks - netwerkbijeenkomst

Op 9 februari bent u van harte welkom in Deventer bij de bijeenkomst De bestelauto, nu en straks, georganiseerd door de Beter Benutten regio’s Twente, Zwolle-Kampen en Cleantech Regio samen met EVO, TLN, Lean & Green en GreenDeal ZES. Er rijden ruim 800.000 bestelauto's in Nederland. Zou de inzet van uw bestelbussen nog slimmer kunnen? En zo ja, waar loop je dan in de praktijk tegenaan? Hoe omzeil je de toenemende files? Hoe verbeter je de efficiency? Hoe verlaag je de kosten? Hoe zit het met alternatieve brandstoffen?

De bijeenkomst is gericht op bedrijven en organisaties die gebruik maken van bestelauto’s en vindt plaats op dinsdag 9 februari van 15:00-18:00 uur bij Postillon Hotel Deventer. Wij ontvangen u graag vanaf 14:30 uur.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 
spacer
spacer

Bezoekadres
Ezelsveldlaan 59
2611 RV Delft

Postadres
Postbus 48
2600 AA Delft

T 015 - 251 65 65
info@lean-green.nl
www.lean-green.nl

spacer
spacer
spacer linkedin spacer youtube spacer newsfeed spacer twitter spacer Connekt © 2014 spacer Afmelden
spacer